Türkiye'de Protesto Hakkı ve İfade Özgürlüğü: Algılar ve İhlaller (Webinar - Çevrimiçi)
Tarih: 29 Nisan 2025 Salı
Saat: 19:00-21:00
Uluslararası Af Örgütü olarak tarih boyunca güçlü bir değişim aracı olan protesto hakkına yönelik son süreçte genişleyen ve yoğunlaşan engellere karşı protesto hakkımızı korumak ve güçlendirmek amacıyla düzenleyeceğimiz “Türkiye'de Protesto Hakkı ve İfade Özgürlüğü: Algılar ve İhlaller” başlıklı seminerimize başvurularınızı bekliyoruz.
Dr. Öğretim Üyesi T. Deniz Erkmen ve Av. Tuğçe Duygu Köksal’ın konuşmacı olarak yer alacağı webinarda protesto hakkına yönelik algıları, ihlalleri ve barışçıl toplanma hakkına yönelik müdahalelere karşı hukuki yol ve yöntemleri konuşacağımız etkinliğimiz herkese açıktır.
T. Deniz Erkmen Kimdir?
T. Deniz Erkmen Özyeğin Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde Doktor Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır. Dr. Erkmen Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde lisansını tamamladıktan sonra doktora derecesini Amerika BirleşiDevletlerinde Michigan Üniversitesi, Ann Arbor’da Siyaset Bilimi Bölümü’nden almıştır. Daha sonra gene Amerika Birleşik Devletlerinde Boise Eyalet Üniversitesi’nde misafir öğretim görevlisi olarak, Almanya Berlin’de Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP)’de Mercator Vakfı bursu ile araştırmacı olarak bulunmuştur. Araştırma ve ders alanları karşılaştırmalı siyaset ve politik sosyolojidir. Dr. Erkmen otoriterleşme, protestolar, protesto baskılanması, otokratik legalizm, kosmopolit kimlikler ve yeni ortasınıf öznellikleri alanlarında araştırma yapmaktadır. Çalışmaları Third World Quarterly, Sociology, Democratization, South European Politics and Society, Territory, Politics, Governance, Current Sociology, Studies in Ethnicity and Nationalism ve Mülkiye dergilerinde yayınlanmıştır.
Av. Tuğçe Duygu Köksal Kimdir?
Av. Tuğçe Duygu Köksal hukuk eğitimini Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde, İnsan Hakları alanında Yüksek Lisansını Strazburg Robert Schuman Üniversitesi’nde tezli olarak, Doktora yeterliliğini ise 2022 yılında tamamlamıştır ve tez aşamasına Galatasaray Üniversitesi Kamu Hukuku Doktora bölümünde devam etmektedir. Fransa'da Avrupa Konseyi bünyesinde Yolsuzluğa Karşı Devletler Grubunda (GRECO) görev yapmış ve Avrupa Konseyine üye devletlerde hakim ve savcı bağımsızlığı üzerine çalışmıştır. 2012 - 2016 yılları arasında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde (AİHM) raportör hukukçu olarak görev yapmıştır. 2017 yılından beri Uluslararası Ceza Mahkemesinin (UCM) kayıtlı avukat listesinde yer almaktadır. Diğer taraftan, Avrupa Konseyi, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler destekli ortak projelerde insan hakları alanında ulusal uzman olarak görev almakta, İfade ve Örgütlenme Özgürlüğü başta olmak üzere uzmanlaşmış eğitim vermektedir. Bu kapsamda yayımlanmış tebliğleri bulunmakta olup, aynı zamanda bu alanda avukat olarak saha tecrübesine sahiptir.
Neler Yapıyoruz?
- Protestolar Sonrasında İyilik Halinin Korunması -Webinar
- Olağanlaşmış Olağanüstü Hâl Sürecinde Yargı Bağımsızlığı (Mümkün mü?) (Çevrimiçi)
- İstanbul Sözleşmesi'nden Vazgeçmiyoruz! Neden İstanbul Sözleşmesine İhtiyacımız var?
- Atölye: “Çocukların Bedensel Söz Hakkının Korunması İçin Önleyici Yaklaşımlar ” –Çevrimiçi
- PRIMA FACIE ile "Onay Kültürü"ne Yeniden Bakmak- İstanbul
- Türkiye'de Protesto Hakkı ve İfade Özgürlüğü: Algılar ve İhlaller / İstanbul- Atölye
- Okullar ve Öğrenme Ortamlarında İnsan Hakları Eğitimi
- İnsan Hakları Eğitimi (İHE) Programı – Uzman Havuzu İçin Açık Çağrı