• Neler Yapıyoruz?

Yerel Yönetim Çalışmalarında Eşitliği Sağlamak

Toplumsal Cinsiyete Dayalı Ayrımcılıkla Mücadele Atölyeleri Devam Ediyor 

28 Aralık Perşembe

Saat: 16.00-19.00

Çevrimiçi

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi, Hollanda Krallığı Büyükelçiliği MATRA Fonu desteğiyle, toplumsal cinsiyet eşitliği ve şiddetle mücadele konusunda bilgi ve deneyim paylaşımı aracılığıyla insan hakları kültürünün gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla Toplumsal Cinsiyete Dayalı Ayrımcılıkla Mücadele Atölyelerine Yerel Yönetim Çalışmalarında Eşitliği Sağlamakbaşlıklı seminer çalışmasıyla devam ediyor.

Yerel seçimlere giderken yerel yönetim hizmetlerinde eşitliğin nasıl mümkün olabileceğini farklı çalışma alanları üzerinden konuşacağımız “Yerel Yönetim Çalışmalarında Eşitliği Sağlamak” başlıklı etkinliğimiz toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda güçlenmek ve savunuculuk yapmak için desteğe ihtiyaç duyan, başta yerel yönetimlerde çalışanlar olmak üzere herkese açıktır.  F. Ceren Akçabay ve Kıvılcım Turanlı’nın kolaylaştırıcılığında gerçekleşecek etkinliğimizde eşitliği sağlamak için hangi araçlara sahibiz? Toplumsal ve hukuksal destek mekanizmaları nelerdir? vb. sorular çerçevesinde toplumsal cinsiyet eşitliğine ilişkin çalışmaları güçlendirecek tartışmalar yürütmeyi hedefliyoruz.

Ceren Akçabay Kimdir?

Fehmiye Ceren Akçabay, lisans eğitimini Ankara Hukuk’ta tamamlandıktan sonra, Hukuk Felsefesi ve Sosyolojisi alanında Ankara Üniversitesinde yüksek lisans ve Marmara Üniversitesinde doktora derecesi aldı. Bir yıl YÖK doktora araştırma bursu ile Edinburgh Üniversitesinde misafir araştırmacı olarak çalıştı.
Toplumsal Değişme ve Hukuk İlişkisi Çerçevesinde Zorunlu Eğitim başlıklı bir kitabı, çok sayıda kitap bölümü ve makalesi bulunuyor.

 

 Kıvılcım Turanlı Kimdir?

2001 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu, aynı yıl Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesinde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2011 yılında “Barış Hakkı ve Hayata Geçirilmesi” konulu teziyle doktora çalışmasını tamamladı. Genel Kamu Hukuku, Toplumsal Cinsiyet ve Hukuk, Hukuk ve Edebiyat derslerini yürüttü, klinik hukuk dersleri verdi.

 

Katılım Koşulları  

  • Atölye zoom.us platformu üzerinden yapılacaktır.    
  • Zoom bağlantısı katılımcılara mail ve sms olarak gönderilecektir.  
  • Çevrimiçi sınıf, atölye günü 15.45’ten itibaren açık olacaktır.   
  • Atölyeyle ilgili sorularınız ve bağlantı sorunları ile ilgili [email protected] veya 0 505 3950434 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz

BAŞVURU FORMU