• Neler Yapıyoruz?

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için Kavramlar ve Yöntemler

Toplumsal Cinsiyete Dayalı Ayrımcılıkla Mücadele Atölyeleri Devam Ediyor

22 Aralık Cuma

Saat: 15.00-17.00

Çevrimiçi

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi, Hollanda Krallığı Büyükelçiliği MATRA Fonu desteğiyle, toplumsal cinsiyet eşitliği ve şiddetle mücadele konusunda bilgi ve deneyim paylaşımı aracılığıyla insan hakları kültürünün gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla Toplumsal Cinsiyete Dayalı Ayrımcılıkla Mücadele Atölyelerine “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için Kavramlar ve Yöntemler” başlıklı seminer çalışmasıyla devam ediyor.

Bu eğitim ile katılımcıların toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda ve şiddetle mücadelede ilgili mekanizmalara ilişkin bilgilenmesi, hak temelli bir yaklaşım geliştirmesi ve yerel yönetimler bağlamında toplumsal cinsiyet eşitliğine ilişkin çalışmaları güçlendirecek tartışmaların yürütülmesi hedefleniyor. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için Kavramlar ve Yöntemler atölyesi ile “Toplumsal cinsiyet nedir? LGBTİ+ Temel kavramlar ve hak temelli yaklaşımı nasıl çalışma hayatımıza dahil edebiliriz? Ayrımcılıkla mücadele etmek için nasıl araçlara sahibiz?” Gibi sorular ve çok daha fazlasına cevaplar aranacak. 

Umut Güven’in kolaylaştırıcılığında 2 saat sürecek etkinlik toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda güçlenmek ve savunuculuk yapmak için desteğe ihtiyaç duyan, başta yerel yönetimlerde çalışanlar olmak üzere herkese açıktır.

 

Umut Güven kimdir?

Kaos GL Dergisi’nin editörü ve Kaos GL Derneği Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Geliştirme Grubunun koordinatörlüğünü yürütmekte. Birçok sivil toplum kuruluşunda şiddet önleme mekanizmaları ve politika üretim süreçlerini hazırlamak ve yürütmek üzere çalışmalar yapıyor. Toplumsal cinsiyet çalışmalarının beraberinde 2016 yılından bu yana Şiddetsizlik Merkezi bünyesinde şiddetsizlik alanında çalışmalar yürütüyor ve atölyeler düzenliyor. 

 

Katılım Koşulları  

  • Atölye zoom.us platformu üzerinden yapılacaktır.    
  • Zoom bağlantısı katılımcılara mail ve sms olarak gönderilecektir.  
  • Çevrimiçi sınıf, atölye günü 14.45’ten itibaren açık olacaktır.   
  • Atölyeyle ilgili sorularınız ve bağlantı sorunları ile ilgili [email protected] veya 0 505 3950434 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.

BAŞVURU FORMU